Η πορεία της Κρήτης προς ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται

Με αφορμή την παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη σε Χανιά και Ηράκλειο για τον ΒΟΑΚ, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι συζητήσεις Κυβέρνησης και Περιφέρειας Κρήτης για την έναρξη της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν θετική κατάληξη.

Η σταθερή προσήλωση της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπλήρωση ενός εμβληματικού αναπτυξιακού έργου που θα αλλάξει την εικόνα της Κρήτης, είναι διακριτή και αδιαμφισβήτητη από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία.

Η παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη σε Χανιά και Ηράκλειο για τις τελευταίες συνεννοήσεις του με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας αποτελεί το θετικό αποτέλεσμα μιας προσωπική προσπάθειας και το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας.

Το υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι θα δεχθεί κάθε τεχνική βελτίωση από την Περιφέρεια, όχι όμως πρόταση βόμβα στα θεμέλια του έργου. Το υπουργείο το είπε και το έκανε. Δέχθηκε το 95% των τεχνικών βελτιώσεων που υπέβαλε η Περιφέρεια και έκανε αποδεκτούς τους περιβαλλοντικούς όρους για να προχωρήσουμε στη β φάση του διαγωνισμού όπου στα τέλη Μαρτίου θα προκύψει προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Είμαι ευτυχής για την θετική κατάληξη των συζητήσεων.

Αξίζουν συγχαρητήρια προσωπικά στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υπεύθυνη στάση του, στον κ. Καραγιάννη για την επιμονή και την μεθοδικότητα του, στα στελέχη της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Η πορεία της Κρήτης προς ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται. Δεν ανακόπτεται.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ