Η εργασία δε νοείται να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης

Το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου δεσμεύτηκε να θέσει υπόψη του υπουργού Εσωτερικών, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρου του συλλόγου Πάρι Χατζηϊωάννου και τον γ.γ. Θοδωρή Συντιχάκη.

Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για τα θέματα που προκύπτουν από τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν σε διάφορους τομείς οι συμβασιούχοι του Δήμου, αλλά και για την νομική λύση που προτείνουν,  υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο η βέλτιστη λύση όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Σενετάκης εξέφρασε στους εκπροσώπους των εργαζόμενων την αντίθεση του με πρακτικές και πολιτικές επιλογές που ευνοούν την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, αν και εφόσον προκύπτει, τονίζοντας ότι το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην εργασία δεν νοείται να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά υπάρχει το γράμμα του νόμου, τόνισε, που πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα – κάτι που οφείλουν να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι όταν διεκδικούν και προασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Οι κ.κ. Χατζηϊωάννου και Συντιχάκης σημείωσαν ότι η παραμονή των εργαζομένων συμβασιούχων στην εργασία τους, εξαρτάται από τους δικαστικούς τους αγώνες, τους οποίους ο κ. Σενετάκης συμμερίζεται στο ακέραιο.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ