Το όνειρο για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου παραμένει ζωντανό

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Αρχείου του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης εκπροσωπώντας την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Καλωσορίσαμε στο Ηράκλειο τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Η παρουσία του εδώ μας τιμά και είναι σημαντική για δυο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι πρακτικός.

Τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Ηράκλειο και του αρχείου του Πρωτοδικείου Ηρακλείου συνιστά αναμφισβήτητα μια αναβάθμιση των υπηρεσιών απονομής Δικαιοσύνης και ικανοποιεί δικαστικούς λειτουργούς και νομικούς.

Όμως, οφείλω να πω, ότι το όνειρο για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου παραμένει ζωντανό. Και είναι διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Γνωρίζω προσωπικά το ενδιαφέρον του να προχωρήσει το έργο, όπως γνωρίζω και τους λόγους που το έργο έχει κολλήσει. Οι πολίτες ωστόσο μας εμπιστεύτηκαν για να βρίσκουμε λύσεις και μας εμπιστεύονται όταν δίνουμε λύσεις σε πολύπλοκα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν ιδέες και προτάσεις που του έχουν διατυπωθεί και είμαι σίγουρος ότι θα τις επαναξιολογήσει, ώστε σύντομα να φανεί “φως στην άκρη του τούνελ”, όπως άλλωστε και ο ίδιος δεσμεύτηκε.

Ο δεύτερος λόγος είναι πολιτικός.

Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας. Εγγυητής του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και πυροκροτητής της Ανάπτυξης.

Σε μια περίοδο που κάποιοι σκοπίμως βάλουν αδιακρίτως κατά των θεσμών συνολικά, η υπενθύμιση ότι η Δικαιοσύνη είναι εδώ, είναι ανεξάρτητη, ακέραιη, αποτελεσματική παρέχει σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες. Ενισχύει την σχέση εμπιστοσύνης Κράτους – Πολίτη για την οποία η κυβέρνηση μας αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της.

Για αυτό, είναι σημαντικό που είναι σήμερα εδώ ανάμεσα μας. Γιατί θα δώσει την ευκαιρία σε όσους τον συναντήσουν να του θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους. Φυσικά και στον ίδιο την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και το έργο που σχεδιάζει για το αύριο.

Βρίσκεται εδώ λίγο μετά την ψήφιση ενός σημαντικού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε στη Βουλή για τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ένα νομοσχέδιο για την διασφάλιση της Δημοκρατίας και την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας.

Βρίσκεται εδώ ενώ έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται η μεταρρύθμιση της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης.

Είμαστε ευτυχείς που μας δόθηκε η δυνατότητα να έχουμε μια δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση μαζί του.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

t | 2810 300116
t | 2103212870
e | [email protected]
w | www.senetakis.gr

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ