Οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα κρίνουν

“Πραγματικό Κυβερνήτη ή πολιτικό κομπογιαννίτη. Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα”.

Αυτό θα είναι το δίλημμα που έθεσε ο βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης μιλώντας στη Βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023, του τελευταίου αυτής της κυβερνητικής θητείας.

Ο κ. Σενετάκης χαρακτήρισε τις εκλογές “κρίσιμες”, “όχι μόνο γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή φρόντισαν να τοποθετήσουν την ωρολογιακή βόμβα της απλής αναλογικής στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει διεθνής αβεβαιότητα, περιφερειακή αστάθεια και κλιμακούμενη τουρκική απειλή”. Και ως εκ τούτου, όπως τόνισε, οι πολίτες μπροστά στην κάλπη θα αναλογιστούν αν θέλουν:

“Επανάληψη του πειραματισμού ή εδραίωση του ορθολογισμού; Επικίνδυνο ερασιτεχνισμό ή υπεύθυνο επαγγελματισμό; Κυβέρνηση ηττημένων που πολιτεύεται με αφροσύνη ή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που εμπνέει εμπιστοσύνη; Ηγέτη που κυβερνά με μέθοδο ή “αρχηγό” που κάθε λίγο και λιγάκι κηρύσσει ανένδοτο που καταλήγει σε ανέκδοτο; Πραγματικό κυβερνήτη ή πολιτικό κομπογιαννίτη; Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα;”

Ο βουλευτής σημείωσε ότι παρά τις δυο πρωτοφανείς κρίσεις – την υγειονομική και την ενεργειακή – η οικονομία όχι μόνο δεν κατέρρευσε όπως “κάποιοι προεξοφλούσαν και κάποιοι άλλοι επιθυμούσαν”, αλλά αναπτύχθηκε δυο φορές περισσότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη. “Θυμάστε ποτέ να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο; Στην πρόσφατη Ιστορία μας ποτέ”, είπε.

Το γεγονός αυτό πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ οφείλεται στην εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι, αγορές και επενδυτές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του και έφερε ως παράδειγμα τις μηδενικές αντιδράσεις που υπήρξαν όταν σε δυο περιπτώσεις η κυβέρνηση στήριξε με κρατικό χρήμα επιχειρήσεις και ευάλωτα νοικοκυριά.

“Κατανοώ”, είπε απευθυνόμενος σε βουλευτές της Αριστεράς “που αισθάνονται ότι χάνουν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Τους κατανοώ ότι αναγκάζονται να απολογούνται με φθηνές δικαιολογίες ότι επί ημερών τους δεν πρόλαβαν, ή ότι είχαν τα Μνημόνια. Τους κατανοώ που δυσκολεύονται να παραδεχθούν ότι ήθελαν μεν, δεν μπόρεσαν δε. Διότι, κυρίες και κύριοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν αρκεί μόνο να θες να είσαι κοινωνικά αρεστός. Πρέπει και να μπορείς. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί.”

Το βίντεο της ομιλίας στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=NmQPX8xo71g

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ