Συνάντηση με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία αντιπροσωπείας Ένωσης Ηρακλείου

Αίτημα για αποζημίωση των πληγέντων αμπελουργών του Προφήτη Ηλία από το ειδικό καθεστώς de minimis, των οποίων η παραγωγή σταφίδας καταστράφηκε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, μετέφερε ο Βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Ο βουλευτής που συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου Γιώργο Στειακάκη, ζήτησε από τον υπουργό να μεριμνήσει για την στήριξη των καλλιεργητών και του προϊόντος που βρίσκεται σε αφανισμό και να λάβει υπόψη του την καταγραφή της κατεστραμμένης σταφίδας που έγινε με πρωτοβουλία των παραγωγών, παράλληλα με εκείνη που του ΕΛΓΑ προκειμένου, να διαμορφωθεί μια πρόταση με εμπεριστατωμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά στα φλέγοντα θέματα που τέθηκαν από την Ένωση Ηρακλείου, η έμφαση δόθηκε στις προοπτικές της βιολογικής γεωργίας. Ο κ. Χιλετζάκης επεσήμανε κενά στο σύστημα πληρωμών τα οποία είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου και προσεχώς αναμένεται συμπληρωματική πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκε επίσης σε προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο, με τον υπουργό να υπόσχεται άμεσες λύσεις. Μια εξ αυτών για παράδειγμα αφορά στους παραγωγούς που κατέχουν αγροτική έκταση εκτός Κρήτης, οι οποίοι εφόσον έχουν προσκομίσει σωστά τα δικαιολογητικά τους θα λάβουν όλο το ποσό που δικαιούνται και της προκαταβολής και της εξόφλησης.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημείωσε ότι προετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα των οινοποιών να παλαιώνουν το κρασί τους στο βυθό της θάλασσας, γεγονός που δημιουργεί νέες προοπτικές ανάδειξης του κρητικού αμπελώνα και του οινοτουρισμού.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ