Με αφορμή τη δέσμευση Γ. Καραγιάννη για ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου

“Το είπαμε, το κάναμε! Το παλέψαμε, το πετύχαμε!”

Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης στη πρόσφατη αναγγελία-δέσμευση του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 θα δημοπρατηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο, καθώς βρέθηκε η λύση απεμπλοκής του από το έργο ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Η αναγγελία έγινε κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος είχε και αυτός επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στην εκδήλωση των εγκαινίων του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου που έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, ο κ. Σενετάκης είχε επισημάνει ότι “το όραμα για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου παραμένει ζωντανό. Όπως υπαρκτό παραμένει και το αίτημα της κοινωνίας του Ηρακλείου”. Χαρακτηριστικά τότε είχε τονίσει στον υπουργό:

“Γνωρίζω προσωπικά το ενδιαφέρον σας να προχωρήσει το έργο, όπως γνωρίζω και τους λόγους που το έργο έχει κολλήσει. Οι πολίτες ωστόσο μας εμπιστεύτηκαν για να βρίσκουμε λύσεις και μας εμπιστεύονται όταν δίνουμε λύσεις σε πολύπλοκα γραφειοκρατικά ζητήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν ιδέες και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί και είμαι σίγουρος ότι θα τις αξιολογήσετε, ώστε σύντομα να φανεί “φως στην άκρη του τούνελ”.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ