Ερώτηση προσδιορισμού τιμής επιτραπέζιου σταφυλιού Ένωση Ηρακλείου

ΜΑΞΙΜΟΣ Γ. ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ – Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08 Νοεμβρίου 2022

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως είχε δεσμευτεί προ ημερών στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ηρακλείου, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης αναφορικά με το θέμα που προκάλεσε ο λανθασμένος υπολογισμός του ΕΛΓΑ στον προσδιορισμό της τιμής του επιτραπέζιου σταφυλιού τύπου Α.

Το θέμα έθεσαν στον κ. Σενετάκη ο Αντιπρόεδρος Μύρωνας Χιλετζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Στειακάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προφήτη Ηλία Εμμανουήλ Τσατσαράκης και ο εκπρόσωπος των αγροτών Νίκος Τζωρμπατζάκης, στην συνάντηση που είχαν στα τέλη Οκτώβρη.

Σε αυτήν τον ενημέρωσαν για επιστολή που είχαν στείλει στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, όπου ζητούσαν “την αποκατάσταση της αδικίας”, καθώς όπως σημείωναν “το λάθος ή η παράλειψη” αδικεί τους παραγωγούς – μέλη της Ένωσης, έναντι των παραγωγών άλλων περιοχών, όπως της Κορίνθου, της Καβάλας κ.α., όπου οι τιμές υπολογίστηκαν σωστά.

Στην ερώτηση του ο κ. Σενετάκης επικαλείται την επιστολή της Ένωσης προς τον ΕΛΓΑ για να τονίσει ότι “η τιμή καθορίστηκε εσφαλμένα στα 0,55 ανά κιλό, ενώ η περυσινή ήταν 0,60”, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι “η τιμή προσδιορίζεται βάσει του μέσου όρου πενταετίας των επιτραπέζιων σταφυλιών και για φέτος θα έπρεπε να είναι στα 0,67€”.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει συγκεκριμένα:

“Επειδή προφανώς πρόκειται περί λάθους ή παράλειψης και όχι προνομιακής μεταχείρισης παραγωγών άλλων περιοχών – των οποίων οι τιμές υπολογίστηκαν σωστά – έναντι των παραγωγών του Ηρακλείου.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Ενημερωθήκατε από τον ΕΛΓΑ για την αδικία σε βάρος των Ηρακλειωτών παραγωγών.
  2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα διόρθωσης του λάθους και ποιο είναι αυτό;

 

Η απάντηση προς τον κ. Σενετάκη αναμένεται να δοθεί τις προσεχείς μέρες, μέσω της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

t | 2810 300116
t | 2103212870
e | [email protected]
w | www.senetakis.gr

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ