Κρινόμαστε αφού συγκρινόμαστε

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ άλλο ένα ανέλπιστο δώρο. Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, δίνοντας μας την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη μας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε την ψευδαίσθηση ότι θα έβρισκε ρωγμές στο ενιαίο και αρραγές της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, σήμερα βίωσε άλλη μια αυταπάτη. Το φανερώνουν οι 156 ψήφοι κατά της πρότασης του.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε την ψευδαίσθηση ότι θα άλλαζε την ατζέντα της συζήτησης εστιάζοντας στις δήθεν παρακολουθήσεις που δήθεν αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρ. Ράμμος και πάλι αυταπατήθηκε. Διότι αποκαλύφθηκε άλλο ένα αντιθεσμικό παιχνίδι – όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – για μικροκομματικό όφελος. Το αποκάλυψαν με ισχυρά και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Κι αν ο κ. Τσίπρας είχε την ψευδαίσθηση ότι θα υποβάθμιζε το πρωτόγνωρο έργο της κυβέρνησης και πάλι αυταπατήθηκε. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση όχι να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συγκριθεί με τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η σύγκριση δεν είναι ούτε ψευδαίσθηση, ούτε αυταπάτη. Αλλά η απλή πραγματικότητα.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ