Το ΕΔΙΜΟ-ΙΤΕ εντάσσει την Καινοτομία στην Μοριακή Ογκολογία

«Το Εθνικό Δίκτυο Μοριακής Ογκολογίας (ΕΔΙΜΟ) συνιστά πρόσθετο όπλο στην μάχη ενάντια στον καρκίνο, εντάσσοντας την Καινοτομία στην Μοριακή Ογκολογία.» Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, στην πρώτη Ημερίδα του Εθνικού Δικτύου Μοριακής Ογκολογίας του ΙΤΕ.

 Ο υφυπουργός σημείωσε πως «Με την συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης το ΕΔΙΜΟ, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ερευνητική ομπρέλα του ΙΤΕ, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του και σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινωνία τα αποτελέσματα της έρευνας και των υπηρεσιών του. 

Το ΕΔΙΜΟ-ΙΤΕ εντάσσει την Καινοτομία στην Μοριακή Ογκολογία admin

 Ως πολιτεία, στεκόμαστε αρωγός στο έργο της ελληνικής επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και στηρίζουμε τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία.

 Ελπίδα όλων μας είναι στο μέλλον να ενταχθούν σε αυτή όλες οι ογκολογικές κλινικές, οι ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς της χώρας, ώστε να προωθηθεί ευρύτερα η ερευνητική δραστηριότητα και η αξιοποίηση των υποδομών και της γνώσης, οι οποίες δημιουργούνται στο πλαίσιο του ΕΔΙΜΟ.»

Το ΕΔΙΜΟ-ΙΤΕ εντάσσει την Καινοτομία στην Μοριακή Ογκολογία admin

 Μέχρι στιγμής το ΕΔΙΜΟ συμβάλει στη συνένωση δυνάμεων ανάμεσα σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

 Επιπλέον, ο κος. Σενετάκης υπογράμμισε πως: «Υπάρχουν τα εχέγγυα να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε τις πρωτοποριακές δράσεις του Δικτύου.

 Υπάρχει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.

 Υπάρχει το όραμα.

 Υπάρχει η διάθεση συνεργασίας και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας.

 Όπως επίσης, υπάρχει και ο ανώτερος σκοπός να ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΟΥΜΕ στον τομέα της Μοριακής Ογκολογίας.

 Η πρόληψη, η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου συνιστά κοινωνική απαίτηση, αλλά ταυτόχρονα και ένα στοίχημα για την επιστημονική κοινότητα.» 

Το ΕΔΙΜΟ-ΙΤΕ εντάσσει την Καινοτομία στην Μοριακή Ογκολογία admin

 

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ