Γονείς, καθηγητές και μαθητές αντιμετώπισαν με μεγάλη υπευθυνότητα
Γονείς, καθηγητές και μαθητές αντιμετώπισαν με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα την υγειονομική κρίση που δημιούργησε ο COVID 19.
Την διαπίστωση αυτή έκανα κατά τη συνάντηση που είχα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη, κ. Γιάννη Καραγιαννίδη και την αναπληρώτρια δευτεροβάθμιας κα.Μακρυγιαννάκη Στέλλα.
Εν αναμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς συζήτησα με τους δύο Διευθυντές ζητήματα που αφορούν την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων τόσο σε υλικό-τεχνικό εξοπλισμό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, σημειώνοντας ότι φέτος καλύπτονται έγκαιρα τα κενά με τις προσλήψεις 21.065 εκπαιδευτικών, ως προσωρινών αναπληρωτών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα και τις δύο συναντήσεις ήταν η διαδικασία προσαρμογής εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στις αναγκαίες, για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλαγές και στα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων.
Στάθηκα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εμφάνισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στην πρόσκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Τόνισα δε ότι η εμπειρία του περασμένου Ιουνίου απέδειξε πως τόσο οι καθηγητές και δάσκαλοι όσο και οι μαθητές και οι γονείς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα ελάχιστα κρούσματα στις σχολικές μονάδες την περίοδο εκείνη.
Γονείς, καθηγητές και μαθητές αντιμετώπισαν με μεγάλη υπευθυνότητα admin

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ