Συνάντηση με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αλλά και η καταβολή των αποζημιώσεων οικοσκευής σε σεισμόπληκτους που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την αρχική δηλωτική διαδικασία, αποτέλεσαν τα δυο κύρια ζητήματα που συζητήσαμε με τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Αφού μετέφερε στον υφυπουργό το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μετά τις πρώτες γενναίες και τολμηρές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, του τόνισα ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν ώστε να πετύχουμε αυτό στο οποίο είχαμε αρχικά δεσμευτεί:

“Να μετατρέψουμε την κακοτυχία σε ευκαιρία”.

  • Έτσι στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος στήριξης του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
  • Το δεύτερο θέμα αφορούσε σε σεισμόπληκτους οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την αρχική δηλωτική διαδικασία και δεν αποζημιώθηκαν για την οικοσκευή τους. Για αυτούς θα υπάρξει ειδική μέριμνα και μέσω νέας ΚΥΑ που θα υπογραφεί θα περιγράφεται επακριβώς η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Θέλω να τον συγχαρώ δημόσια για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο υφυπουργείο του. Άλλωστε σκοπός μας είναι όσο περνά ο καιρός να θεραπεύουμε τις παθογένειες και να παραμένουμε στο πλευρό των πληττόμενων, ώστε κανείς να μη μείνει πίσω και όλοι να επωφεληθούν της συλλογικής προσπάθειας ανασυγκρότησης της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ