Καλός προγραμματισμός, πλήρης στελέχωση και τεράστια προσπάθεια
Καλός προγραμματισμός, πλήρης στελέχωση και τεράστια προσπάθεια, απαιτείται να υπάρξει στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ώστε παιδιά και γονείς να εξυπηρετούνται έγκυρα και στην ώρα τους.
Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση που έκανα με την Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ στο Ηράκλειο κ. Ελένη Μαράκη, κατά τη συνάντηση τους στα γραφεία της Κέντρου.
Η κ. Μαράκη με ενημέρωσε λεπτομερώς για τη λειτουργία της δομής, τις ανάγκες και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες, προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και η υποστήριξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των οικογενειών των παιδιών απαιτούν στελέχωση από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
Βασικός μας στόχος, είπε η Προϊσταμένη, είναι η μείωση της λίστας και ο χρόνος αναμονής των αιτούντων αλλά και η σταθερή υποστήριξη των ατόμων που αξιολογούνται. Η κ. Μαράκη αναφέρθηκε στο σύνολο των παιδιών που αιτούνται αξιολόγηση, στην παράλληλη στήριξη, στα ειδικά σχολεία και στις άλλες δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και ζήτησε τη συμπαράσταση του Βουλευτή για τη βελτίωση της ειδικών δομών εκπαίδευσης στο νομό μας.
Αναγνώρισα το έργο του ΚΕΣΥ και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης, τονίζοντας ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της υπηρεσίας και των μελών του προσωπικού προκειμένου να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών αυτών στα άτομα που τις έχουν ανάγκη.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ