Ψήφιση Ν/Σ | Νέα στεγαστική πολιτική

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, εμβληματική προσωπικότητα του κόμματος μας που το υπηρέτησε και από την θέση του Προέδρου, συνήθιζε να λέει ότι το αξιακό πλαίσιο της ΝΔ περικλείεται σε τέσσερις λέξεις: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, Ιδιοκτησία.

Πολλοί στο πέρασμα των χρόνων επιχειρήσαν να λοιδορήσουν τον πυρήνα της ιδεολογίας μας, προβάλλοντας τον ως περιττό αναχρονισμό. Όμως, η ΝΔ ως γνήσιο, εθνικό, λαϊκό, αστικό κόμμα όχι μόνο παρέμεινε κυρίαρχος πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος, αλλά εξακολουθεί να πρωτοπορεί και να οδηγεί την χώρα στη νέα εποχή, ακριβώς γιατί παρέμεινε πιστή και συνεπής στις αρχές και τις αξίες της.

Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που αναδεικνύει το τέταρτο βασικό συστατικό της ιδεολογίας του κόμματος μας και αποτελεί χαρακτηριστικό της ταυτότητας όλων των Ελλήνων: Την ιδιοκτησία!

Είναι το νομοσχέδιο που αφορά τη νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης και περιλαμβάνει μια σειρά από προγράμματα στήριξης της ιδιοκτησίας.

Πιο χαρακτηριστικό το πρόγραμμα “Σπίτι μου” με το οποίο χορηγούνται χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους Έλληνες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο των γονιών, των παππούδων τους και των προπαππούδων τους και να αποκτήσουν την δική τους στέγη, την δική του ιδιοκτησία. Η δόση του δανείου θα αντιστοιχεί στο 1/4 των εμπορικών επιτοκίων και το δάνειο θα καλύπτει υψηλότερο ποσοστό της εμπορικής αξίας του ακινήτου (90%) σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζών που καλύπτουν συνήθως έως το 80%. Θα πρότεινα στους νέους που διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση να ενημερωθούν αναλυτικά για τις πτυχές του προγράμματος.

Όσοι νέοι δεν αποφασίζουν σε αυτήν την φάση της ζωής τους να κάνουν το μεγάλο βήμα, θα μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα “Κάλυψη” και να κατοικήσουν δωρεάν ή να ενοικιάσουν με πολύ χαμηλό ενοίκιο ιδιωτικές κατοικίες που νοίκιασε το Δημόσιο για ένα μεταβατικό διάστημα σε μετανάστες. Οι κατοικίες θα ανακαινιστούν με δημόσιες δαπάνες εφόσον συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες τους και θα διατεθούν σε νέους ηλικίας 25-39 ετών, ανάλογα με τα κοινωνικά τους κριτήρια.

Με το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” ιδιοκτήτες κενών σπιτιών που αδυνατούν να τα αξιοποιήσουν, στερώντας τα από δυνητικούς ενοικιαστές, θα μπορούν να επιδοτηθούν το έως το 40% (με όριο τις 10.000€) για να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους και να τις διαθέσουν για μίσθωση.

Ψήφιση Ν/Σ | Νέα στεγαστική πολιτική admin

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ