Κανονικά ο κ. Τσίπρας έπρεπε να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη…

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σήμερα μια άνευ προηγουμένου απόφαση αμφισβήτησης της ουσίας της Δημοκρατίας, την οποία υποκριτικά κόπτεται ότι υπερασπίζεται.

Η απόφαση του να απέχει το κόμμα του από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής συνιστά μια απροκάλυπτη προσπάθεια υποβάθμισης και εντέλει υπονόμευσης της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Μπροστά στο νέο του πολιτικό αδιέξοδο, εμφανίζεται πάλι αδίστακτος!

Δεν διστάζει να αμφισβητήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς για να διαχειριστεί μετεκλογικά την επερχόμενη ήττα του. Αντί να αναλάβει με θάρρος την ευθύνη της νέας ήττας, όπως θα έπραττε κάθε πολιτικός αρχηγός με δημοκρατική συνείδηση, σπεύδει εκ των προτέρων να κτίσει το αφήγημα της επόμενης μέρας, αποδίδοντας τα πολιτικά αίτια της ήττας του σε μια “κυβέρνησης εκτροπής” που μόνο στη νοσηρή του φαντασία υφίσταται.

Η κίνηση του είναι επίσης στάχτη στα μάτια εκείνων που δεν αντιλήφθηκαν ότι μετά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, που οδήγησε στην καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του προς την κυβέρνηση, αποκαλύφθηκαν υπόγειες μεθοδεύσεις του – οι οποίες και αυτές ελέγχονται ως προς τη νομιμότητα τους – για να κατασκευάσει ένα δήθεν “σκάνδαλο υποκλοπών” της κυβέρνησης.

Κανονικά ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη. Όμως, η τύχη του επιφυλάσσει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ