“Ποια Αστυνομία θέλουμε”; Η απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα κάθε άλλο παρά απλή είναι. Και αυτό είναι το αντικείμενο που καλούνται να συζητήσουν Αστυνομικοί και ειδικοί του χώρου από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο για τις εργασίες…
“Ποια Αστυνομία θέλουμε”; Η απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα κάθε άλλο παρά απλή είναι.Και αυτό είναι το αντικείμενο που καλούνται να συζητήσουν Αστυνομικοί και ειδικοί του χώρου από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο για τις εργασίες...

[ad_1]
?“Ποια Αστυνομία θέλουμε”;

?Η απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα κάθε άλλο παρά απλή είναι.

?Και αυτό είναι το αντικείμενο που καλούνται να συζητήσουν Αστυνομικοί και ειδικοί του χώρου από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο για τις εργασίες του Συνεδρίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτου Αστυνομικών στο οποίο βρέθηκα σήμερα.

?Μεγάλη η χαρά μας για την τιμή που γίνεται στην πόλη μας.

?Μεγάλος όμως και ο προβληματισμός για τη σύγχρονη Αστυνομία των δημοκρατικών κοινωνιών μας.

?Διότι από την μια πλευρά παρατηρείται έξαρση της βίας, η οποία πολλές φορές απαιτεί, εκτός από πρόληψη και αυστηρή καταστολή. Ενώ από την άλλη πλευρά, απαιτείται απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιστή τήρηση των νόμων. Αναπόφευκτα, η σύγχρονη Αστυνομία καλείται να ισορροπεί σε αυτή τη λεπτή γραμμή όπου τα όρια της μιας ή της άλλης πτυχής είναι δυσδιάκριτα ακόμα και για τη νομική επιστήμη.

??Παρόλα αυτά απαιτούμε από τον Αστυνομικό να υπερβαίνει τον εαυτό του και τον ρόλο. Κι ενώ σε πολλές περιπτώσεις δρα υπό συνθήκες πίεσης και απόλυτου κινδύνου να με το γράμμα του νόμου, επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

??Το Συνέδριο αναζητά προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, τον εκσυγχρονισμό των δομών λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών. Και πράγματι.

?‍♀️Ο Αστυνομικός και η Αστυνομικός είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι σημαίνοντα μέλη των κοινωνιών μας. Είναι συγγενείς. Είναι φίλοι μας. Έχουν οικογένειες. Έχουν παιδιά. Έχουν γονείς. Μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με όλους μας και το κυριότερο αγωνίζονται να κερδίσουν τη ζωή τους με την εργασία τους και την προσφορά τους στην κοινωνία”.

?Θερμά συγχαρητήρια στους Έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομίας όχι μόνο γιατί αποδεικνύουν την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά κυρίως γιατί εμπεδώνουν στον κόσμο την αίσθηση ότι τα προβλήματα είναι κοινά, είναι ευρωπαϊκά και επιλύονται αποτελεσματικότερα στο κοινό μας σπίτι, στην Ενωμένη Ευρώπη.

“Ποια Αστυνομία θέλουμε”; Η απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα κάθε άλλο παρά απλή είναι. Και αυτό είναι το αντικείμενο που καλούνται να συζητήσουν Αστυνομικοί και ειδικοί του χώρου από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο για τις εργασίες... admin
[ad_2]

Source

ΗΜ.

Μοίρασε το

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ